Harrastesarja NHL ilmoittautuminen Kausi 18-19

Harrastesarja (NHL)

NHL – Jyväskylässä!

Kaudesta 2001/2002 lähtien on Jyväskylässä pelattu jääkiekon harrastesarjaa. Tuolloin Jääkiekkoliiton Keskimaan alue yhdessä Diskos 93-junioreiden kanssa aloitti harrastesarjan pyörittämisen 12 joukkueen voimin ja sarja nimettiin NHL-Jyväskyläksi. Sarja oli tarkoitettu lähinnä seniorikiekkoilijoille, mutta se on laajentunut koskemaan kaikenikäisiä yli 16 vuotiaita kiekkoilu-harrastustaan jatkavia pelaajia. Ottelut pelataan loka-maaliskuun aikana.

Harrastesarjan säännöt ovat lievempi versio miesten säännöistä eli taklaukset ja lyöntilaukaukset ovat kiellettyjä, mutta vastaavasti korkealla mailalla pelaamisesta taas tulee pieni rangaistus.

Ja kolmesta pienestä pääsee jo huilimaan ottelun lopun. Pelit ovat 2-eräisiä ja erän peliaika on 25 (20min tehokasta) minuuttia suoraa aikaa. Playoffit pelataan "tarkemmalla" ajalla.

Maalivahti on pelaaja, jota voi lainata toiseen joukkueeseen, sillä heitä ei ole liikaa ja varusteetkin ovat melko arvokkaita.

Varusteet ja suojukset pitää olla kuten sarjoissa pelaavillakin ja pelipassi vakuutuksineen on pakollinen. Sarjalisenssin omaava ei saa pelata harrastesarjaa.

Pelit ovatkin yleensä siistejä kamppailuja reilussa puulaakihengessä, mutta joskus kilpailuvietti saa otteen ja tuomareilla onkin täysi työ pitää ’kuumenneet vanhat sarjajyrät’ aisoissa. Saattaa väsymykselläkin olla osansa, sillä lajiharjoittelu on tainnut jäädä vähemmälle kuin silloin nuorempana.

Joukkueet ovat työpaikkajoukkueita tai koottuja kaveriporukoita ja ikähaitari lienee 16-55 vuoteen. Joukkueissa pelaa vuosittain 250-350 pelaajaa. Vaikka iäkkäämmillä luistin ei enää kuljekaan kovin joutuisasti, niin oivaltavat syötöt ja pelin luku ovat kuitenkin jääneet ’takaraivoon’ omalta peliajalta.
Monet Jypin ja Diskoksen pelaajat ovatkin lopetelleet uraansa harrastesarjan piirissä. Saattaisi muutaman joukkueen taso riittää hyvinkin 2.-3.divisioonaan pienellä lisäharjoittelulla.

Harrastuksesta joutuu tietysti maksamaan, mutta otteluhinta (jää, tuomarit, toiminta) joukkueelta on kuitenkin harrastusten halvimmasta päästä, kun hinta jaetaan/per pelaaja. Mukana joukkueita on nyt viime vuosina 20-26 ja joukkueiden pelaajamäärät ovat vaihdelleen 8-22 välillä.
Peliajat, arkisin 20.30/21.45/22.00 ja sunnuntaisin 21-23 ovat joskus hankalia, mutta otteluiden peruutuksia ei ole juurikaan tapahtunut.

Tuomareina toimivat Keski-Suomen erotuomarikerhon tuomarit ja varsinkin nuoremmat saavat hyvää oppia miesten peleistä. Koska pelaajat ovat vanhoja konkareita, jotkut uudet sääntötulkinnat aiheuttavat välillä vähän sanomista.

Pelejä aletaan pelaamaan lokakuussa ja pelitahti tiivistyy kevätkaudella Killerin jäähallin avauduttua.

Pelit olivat lohkoissaan melko tasaisia ja varsinkin A-lohkon kärkijoukkueet ovat esittäneet hyvää ja vauhdikasta jääkiekkoa ja tarjonneet jännittäviä pelejä. Ottelutulokset ovat Jääkiekkoliiton tulospalvelussa Keskimaan alueen sivuilla


Ilmoittautuminen NHL-harrastesarjaan Kausi 18-19
SARJATASO 2018-2019


KAUDEN 2017-2018 SARJA
JOUKKUEEN NIMI:
YHTEYSHENKILÖ:
SUKUNIMI:
ETUNIMI:
YHTEYSHENKILÖN SÄHKÖPOSTI:
YHTEYSHENKILÖN PUHELINNUMERO:

Syötä vieressä näkyvät numerot
 


    Huom. et voi tallentaa tietoja, koska tätä lomaketta ei ole vielä julkaistu.
Diskos Jyväskylä ry