D1-05, D1 AA lohko 3

JIlves - Diskos

Jämsä

Diskos D1 haki pisteet Jämsästä lauantaina

Diskos D1 vieraili Jämsässä lauantaina. JIlves meni kotihallissaan 1-0 johtoon ajassa 2:43 ronkkimalla kiekon Mansikan räpsän alta. Diskos pääsi kuitenkin pian pelin päälle ja hallitsi tapahtumia kentällä. Ajassa 7:03 syntyi tasoitus 1-1 Konan lämärillä Mison ja Niken hyvästä esityöstä. Johtopaikalle Diskos siirtyi ajassa 9:21, kun maalintekijänä kunnostautui Nikke ja syötön antoi Miso. Ilveksen peluri pääsi tämän jälkeen läpiajoon, mutta Mansikka maalilla nollasi yrityksen. Erätauolle siirryttin Diskoksen 3-1 johdossa. Kolmannen maalin teki Miso ja syöttäjinä olivat jälleen ketjukaverukset Kona ja Nikke.

Toisen erän ensimmäiset viisi minuuttia pelattiin hyökkäyspäässä. Sitten Ilves rynni muutaman kerran Diskos maalille, mutta Mansikka kesti lähentelyt. Kiekko kävi kerran tolpassakin. Toisen erän viimeisellä minuutilla Ilves voitti aloituksen hyökkäyspäässä ja kavensi tilanteeksi 2-3.

Kolmannessa erässä ajassa 31:18 Kona pääsi Mison syötöstä karkaamaan läpiajoon ja päätti sen hienolla kikalla omien jalkojen välistä maaliin 2-4. Seuraavassa vaihdossa kapteeni Immonen laukoo tilanteeksi jo 2-5. Nikelle syöttöpiste tähänkin maaliin. Ilves taklasi selästä Valtteria ja siitä seuranneen jäähyn aikana Iitu avasi omasta päästä Nikelle hyvään vauhtiin laitaan, Nikke kuljetti alueelle ja syötti takatolpalle Misolle. Diskos johti jo neljällä maalilla ajassa 36:28. Jämsäläiset kavensivat vielä tilanteeksi 4-6, jälkimmäinen maali syntyi Diskoksen pelatessa alivoimaa. Joona torjui lisäksi vielä yhden läpiajon. Ottelun viimeiseksi maaliksi jäi ajassa 44:56 Mison tekemä 4-7. Misolle tehot 3+3, Nikelle 1+5 ja Konalle 2+2. Voitto ansaittiin silti joukkueena. Sarjataulukkoon Jämsästä saatiin kotimatkalle kaksi sarjapistettä lisää ja tasaisessa lohkossa Diskos nousi hetkeksi neljälle sijalle.

Maalivahtien torjunnat: Diskos Joona Mansikka-aho 9+12+10=31, JIlves Franz Jokinen 8+8+10=26 torjuntaa
Jäähyt: Diskos 1x2 min = 2 min ja JIlves 2x2 min=4 min